Det er alltid noe som skal tegnes.

Sommer, med husmaling, snekring, plenklipping, klyving av ved til hytta, feriegjester, noen fisketurer med ungene, kveld på verandaen - og innimellom alt, så er det alltid noe som skal tegnes.

Jeg holder på med innspurten på tegninger til ei bok med muntre minner fra Tromsø, ført i pennen av Knut Smistad. En sann fryd å jobbe med tekstene fra Smistad! De er flott skrevet, både med kløkt og komikk. Her er både rein byhistorie, og reinspikka humor. 

I tegningene mine til denne boka, har jeg nok tatt mest utgangspunkt i det morsomme. Her er noen blyantskisser på uferdige illustrasjoner.  

IMG_2832.JPG

"Næmen halloo lille venn, ka kann du friste me i dag?"

 

IMG_2833.JPG

"Keeperen på Ballstad." 

 

IMG_2834.JPG

"Har du fått soriassis på skoen?"  

Tegningene skal reintegnes og tusjes, før de sendes avgårde til trykking. 

Steinbeat it!

Her er enda et dyptrykk med utgangspunkt i et fotografi jeg har tatt. Disse trykkene vil snart være i salg, både her på nettsida, og andre steder.

FullSizeRender.jpg

Jeg kaller det foreløpig bare Steinbeat it!

Nye trykk

Det var på tide, vil nok noen si, at jeg fikk sving på grafikkpressa igjen. Jeg er i gang med en serie trykk, hvor jeg tar utgangspunkt i fotografier jeg har tatt. Fotografiene overfører jeg til kobberplater ved hjelp av fotpolymerfilm. Noen ganger etser jeg dem ned i kobberplata, mens andre ganger trykkes de med filmen på plata. 

Her ligger plate to, med tekst, innsverta og klar for trykking.

Her ligger plate to, med tekst, innsverta og klar for trykking.

Jeg har lenge holdt på med svart hvitt fotografering, uten å ha noen andre ambisjoner enn å lage bilder jeg selv liker. Nå er det interessant å ta disse fotografiene mine over i grafikken, og se hvordan de forandrer uttrykk der. 

FullSizeRender.jpg

Det ferdige trykket, som jeg kaller To be free.

Ny tegneserie om Fjorden Cowboys?

Mange har spurt meg om det kommer et nytt tegneserieblad med Fjorden Cowboys. Til det kan jeg bare svare at muligheten er der. Det skrives på et manus, og jeg har laget noen skisser, men fortsatt er det litt usikkert om et nytt hefte blir en realitet. Så det får jeg komme tilbake til her, når tingene er mer på plass. Her er i allefall noen skisser laget i det siste. 

 

IMG_2588.JPG

Lothepus med pyroteknikken på stell. 

IMG_2591.JPG

Inni den russiske u-båten som ble sprengt opp fra Hardangerfjorden, i første historie.  

 

IMG_2590.JPG

Russerne, i mer eller mindre samla flokk. 

Tegneserien om Fjorden Cowboys

For tiden, ja ikke bare for tiden, men rett og slett de siste månedene, har jeg skisset og tusjet på en tegneserie som baserer seg på dokumentarserien om Fjorden Cowboys, som har gått i noen sesonger på Tv2. 

Tegneserier er som kjent "a hell of a work", masse skissing og planlegging og utprøvinger og tusjing, i ubarmhjertelige små ruter. En mengde tegning med andre ord, og det er jo det jeg liker, så det er mest av alt, utrolig skøy! 

Under tegneseriefestivalen Raptus i Bergen denne helga, ble tegninger og prosjektet presentert. Arild Wærness står for manus, Eirik Andreas Vik har lagt farger på tegningene, og serien gis ut på Havfruo forlag. Tegneserien kommer til å være i salg både som julehefte og som del av ei bok med mye annet om Fjorden cowboys, fra siste halvdel av november.

Her er et eksempel på skisser før tusjing. Ruta er 11,8 x 25,5 cm stor, og er tusja med god gammeldags splittpenn, Winsor og Newton black indian ink, på Bristol 250 grams papir. Snakkebobler og farger legges på digitalt.