Tegneserien om Fjorden Cowboys

For tiden, ja ikke bare for tiden, men rett og slett de siste månedene, har jeg skisset og tusjet på en tegneserie som baserer seg på dokumentarserien om Fjorden Cowboys, som har gått i noen sesonger på Tv2. 

Tegneserier er som kjent "a hell of a work", masse skissing og planlegging og utprøvinger og tusjing, i ubarmhjertelige små ruter. En mengde tegning med andre ord, og det er jo det jeg liker, så det er mest av alt, utrolig skøy! 

Under tegneseriefestivalen Raptus i Bergen denne helga, ble tegninger og prosjektet presentert. Arild Wærness står for manus, Eirik Andreas Vik har lagt farger på tegningene, og serien gis ut på Havfruo forlag. Tegneserien kommer til å være i salg både som julehefte og som del av ei bok med mye annet om Fjorden cowboys, fra siste halvdel av november.

Her er et eksempel på skisser før tusjing. Ruta er 11,8 x 25,5 cm stor, og er tusja med god gammeldags splittpenn, Winsor og Newton black indian ink, på Bristol 250 grams papir. Snakkebobler og farger legges på digitalt.